Diefstallen en inbraken

Volkstuinvereniging Runderweg Lelystad

 

Proletarisch winkelen, in gewoon Nederlands DIEFSTAL.

 

Ook dit seizoen zult u weer de vruchten van uw inspanningen willen oogsten. Helaas zijn er lieden die dit gratis van u over willen nemen.

 

Voorkomen is niet altijd mogelijk, we kunnen niet 24 uur per dag tuinieren. Wel kunnen we een oogje houden op “vreemden” op andere tuinen en ons complex.

 

Wij adviseren u uw kostbare spullen thuis te bewaren en er daarnaast voor te zorgen dat ongenodigden niet gemakkelijk bij uw spullen kunnen komen.

 

Verder beslist u zelf welke actie u wilt ondernemen indien er bij u is ingebroken en of gewassen/spullen gestolen zijn.

 

Om te voorkomen dat u een foute actie onderneemt, geven wij u wel een aantal suggesties.

 

Ten allen tijde geldt: uw veiligheid eerst !!

 

1- U doet niets. Dit kan, maar dan heeft het bestuur en ook de Politie geen inzicht in het aantal inbraken of diefstallen.

 

2- Betrapt u iemand op heterdaad op uw tuin, bel dan de Politie op nr. 112. Heeft u geen mobiele telefoon, loop dan naar een andere tuinder of naar een zorgboerderij. Noteer eventueel het kenteken van de auto en een signalement van de dief/dieven.

 

3- Bij heterdaad, ga niet de fysieke confrontatie aan, u mag ook zelf geen klap uitdelen of fysiek geweld gebruiken. U bent dan strafbaar tenzij u zichzelf verdedigt.

 

4- Indien u ziet dat er ingebroken is, of er gewassen/spullen gestolen zijn, doet u dan aangifte bij de politie, indien u dit niet doet kan het bestuur helaas ook weinig tot geen stappen ondernemen.